Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Čím sa dá potešiť v novembri? Máme predsa LETO vo fľaštičke!

05.11.2016 01:56

Chýba Vám leto? Mne veru áno. Mám to asi tak, ako v tej pesničke:

"Léto, léto mý...
strašně ráda bych ty chvíle vrátila,
léto nádherný..." :)

V novembri na mňa vždy doľahne sezónna depresia – je to pre mňa v tomto zmysle najhorší mesiac v roku. Kupodivu, nie sú to zimné mesiace, ale tento posledný jesenný nešťastník (v decembri ma už potom rozptýlia Vianoce a začiatok nového roka vnímam celkom optimisticky – dni sa pomaličky predlžujú, ani jar už nie je až tak v nedohľadne...).

Ale november... ach, práve v novembri najviac ľutujem, že neexistuje niečo ako "instantné leto". To si predstavujem asi tak, že otvorím zázračnú fľaštičku a z nej sa na mňa vyhrnú úžasné vône spolu s príjemnými pocitmi a atmosférou kvetmi prevoňaného leta :)

Tento rok ma však osvietila myšlienka: my predsa MÁME letné kvetinové vône vo fľaštičkách – a to tie najlepšie :o
Sú to sladkasté alebo osviežujúce vône kvetinových vôd, ktoré používame na výrobu, ale aj samé o sebe sú výborné ako pleťové toniká! Stačí k nim len privoňať, zatvoriť oči a nechať sa preniesť do nášho obľúbeného ročného obdobia...

Levanduľová voda - retro


Ak si chcete aj vy zaspomínať ma leto v novembri, určite siahnite po kvetinovej vode! Čuch je predsa najlepší privolávač spomienok. A máte to hneď spolu aj so super prínosom pre svoju pleť ;)

Kvetinové vody obsahujú rastlinné zložky rozpustné vo vode, vrátane mikromolekúl látok nachádzajúcich sa v esenciálnych olejoch daných rastlín. Naše kvetinové vody (Ružová, Levanduľová, Medovková a Harmančeková) sú o to voňavejšie, že sú vyrábané ako samostatný, primárny produkt, teda nevznikajú len ako sekundárny produkt pri destilácii esenciálnych olejov. Preto sú vysoko koncentrované a obsahujú aj tie užitočné fytolátky, ktoré by sa inak "oddestilovali" s olejom (väčšina dostupných kvetinových vôd /hydrolátov/ vzniká len ako vedľajší produkt, pričom je väčší dôraz kladený na olej).

 

Navnadení touto peknou myšlienkou a posilnení obľúbenými vôňami, sadli sme si jeden novembrový deň za počítač a „vyfintili“ sme naše kvetinové vody (a nielen tie ;) novými retro nálepkami.
Tak tu je ešte jedna v novom "VINTAGE šate" - tá najpopulárnejšia - Ružová voda:

Ružová voda - retro

 

Nech si vonku "zúri" sychravý november! Máme predsa ten náš kúsok leta vo fľaštičkách ;)

Potešte sa letnými vôňami aj vy!

Vaša (dnes jemne nostalgická)
Eva.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár