Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Rozžiarte sa a omladnite – metóda čistenia pleti olejom (+videopostup)

30.03.2018 16:24

Ak by sme mali odporučiť len jednu jedinú vec v starostlivosti o pleť – nejaký "babský trik", "hack", skrátka niečo, čo podľa nás ovplyvní zdravie a krásu pleti ozaj výrazným spôsobom, tak je to metóda čistenia pleti olejom (z ang. oil cleansing method). Ak nahradíte klasické čistenie (penou, gélom, micelárnou vodou, či nebodaj mydlom) olejovým čistením, veľmi svojej pleti pomôžete.

Ešte prednedávnom bol tento spôsob čistenia u nás, na Slovensku, takmer úplne neznámy (aj keď vo svete prírodnej kozmetiky je uznávanou beauty-technikou už dlhšie). Pritom prechod na šetrné, nedráždivé, ale plne účinné čistenie pleti vhodným olejom (pozor ale, tu nie je olej ako olej!) dokáže vyriešiť také kozmetické problémy ako upchaté póry, reaktívne mastenie pleti, či naopak prílišné vysušovanie.
Podľa nás je to jednoznačne ten úplne najlepší spôsob čistenia pokožky tváre a tiež osvedčený recept na dosiahnutie žiarivej, mladistvej pleti.

čistenie pleti olejom

Každodenné čistenie tváre olejom (názorná ukážka vo videu na konci článku) je nenáročný a pritom veľmi účinný beauty rituál. Okrem toho, že citlivo odstraňuje make-up, nečistoty a prebytočný maz, udržuje zároveň v plnej funkčnosti aj ochrannú kožnú bariéru. Tým podporuje dostatočnú hydratáciu pleti a predchádza vzniku kozmetických problémov, ako je napr. príliš mastná pleť, príliš suchá pleť, precitlivená pleť, "čierne bodky" (komedóny), zápaly, akné, šupinkatenie pleti, fľaky, dermatitída.... Tie totiž často vznikajú práve v dôsledku nešetrného čistenia pleti nevhodnými prostriedkami.

Ako čistiť pleť prirodzene a zdravo

Oleje sú pre človeka jednou z najmenej toxických látok na zemi. Samozrejme, reč je o prírodných, nemodifikovaných olejoch v ich prirodzenej podobe (teda napr. už nie upravené – tzv. hydrofilné oleje, olejové gély, či olejové emulzie – všetky spomínané prípravky obsahujú tenzidy/ surfaktanty).

Pomocou špeciálnej kombinácie rastlinných olejov môžeme dôkladne vyčistiť pokožku tváre bez vysušenia či podráždenia, a zároveň jej ešte doprajeme aj cenné fytolátky s hojivými a vyživujúcimi vlastnosťami.

Skúste si čistiť pleť aspoň týždeň výlučne pomocou oleja, ktorý zbytočne nevyčerpáva jej regeneračné rezervy! Prírodne a prirodzene, bez prípravkov s agresívnymi (penivými) zložkami, a teda s vynechaním mydiel, gélov, micelárnych vôd... Tieto totiž okrem nečistôt odstraňujú z pleti aj veľmi dôležitý ochranný film a nechávajú tak pokožku „nahú“, bez jej prirodzenej ochrany.

Možno bude olejové čistenie tváre pre vás zo začiatku nezvyk a budete mať pocit, že bez penivého prípravku nie je vaša pleť dostatočne čistá. To je však omyl! To, čo zmizlo z vašej tváre po čistení pleti penivým prostriedkom je práve tá ochranná vrstva, ktorá sa potom musí nanovo vytvoriť (s rastúcim vekom a s postupnou zmenou mastnejšej pokožky na suchšiu je táto obnova čím ďalej ťažšia).

Jedine olej vo svojej prirodzenej podobe ochrannú vrstvu nenarúša – naopak, podporuje jej normálne fungovanie. Vážme si túto dôležitú súčasť našej kože – to ona zabraňuje vzniku zápalov, spomaľuje proces starnutia a chráni pleť pred vysušovaním zvnútra, aj nepriaznivými vplyvmi zvonka. S oslabenou ochrannou bariérou je pleť veľmi zraniteľná, náchylná na rôzne poškodenia a infekcie. Ako môžeme kožnú bariéru podporiť a čo všetko tým naša pleť získa nájdete tu: Ako si obnoviť ochrannú bariéru zvonka i zvnútra)

Čistiaci a odličovací olej

     

Čistenie pleti olejom je vhodné pre každý typ pleti – suchú, normálnu, citlivú, podráždenú, akneóznu, zmiešanú aj mastnú (paradoxne je olej špeciálne vhodný práve pri mastnejšej pleti, lebo nespúšťa „začarovaný kruh“ násilného odmasťovania a následnej nadmernej tvorby mazu – mazotvorba sa vďaka šetrnému spôsobu čistenia vyrovná a zharmonizuje).

Použitie oleja na čistenie tváre je nielen efektívne, ale aj veľmi príjemné (možno je to práve ten ideálny spôsob, ktorý ste pre seba roky hľadali ;) Od vytvorenia nášho prvého odličovacieho a čistiaceho oleja máme naprieč všetkými vekovými skupinami veľa spokojných zákazníčok s rôznymi typmi pleti. 

Sila lymfy pre krásnu pleť

Ak ste niekedy zažili pozitívny účinok tvárovej lymfomasáže na pleť, určite viete, o čom píšeme... Prezentovaný spôsob čistenia pokožky tváre (viď video nižšie) má okrem iného priaznivý vplyv na lymfu a jej prúdenie. To vedie k perfektnej detoxikácii pokožky, k revitalizácii mdlej, či unavenej pleti a k upokojeniu podráždenej pokožky. Tiež sa vďaka tomu zmieňujú opuchy, či zapálené cysty.

Ako si teda možete čistiť pleť olejom?
Postupujte podľa video-inštruktáže (opakované jemné stláčenie a masáž naolejovanej pokožky teplým kozmetickým uteráčikom), aby ste stimulovali hĺbkové čistiace procesy, a zároveň si dopriali skvelý pocit pohody a hýčkania sa. Je to ten najprirodzenejší a najdostupnejší anti-aging na svete!

Čistiaci olej pre krásnu pleť

 

Prínosy hĺbkového čistenia pleti olejom:

Zjavné benefity olejového čistenia pokožky sú nasledovné:

- šetrné, nevysušujúce, nedráždivé odstránenia make-upu a celodenných nečistôt (prach, pot, UV-filtre...)

- dôkladné vyčistenie pórov (tzv. oil-pulling) a „rozpustenie" prebytočného kožného mazu

- stimulácia prúdenia lymfy, kožnej mikrocirkulácie a metabolizmu kožných buniek

- hĺbkový detox pokožky (odstránenie toxínov z hlbších vrstiev kože)

- uvoľnenie napätia svalov tváre: predchádzame tak tvorbe mimických vrások

- príjemný voňavý relax


Dôležité je vybrať si na čistenie tváre kvalitný prírodný olej vhodne nakombinovaný zo základných a esenciálnych olejov, tak aby bol dostatočne "poddajný" (teda nie hustý, viskózny) a aby mal čistiace vlastnosti. Výber olejov a ich správny pomer je kľúčový pre účinné odstránenie povrchových nečistôt, a zároveň aj hĺbkové vyčistenie pórov (tzv. oil-pulling = "vyťahovanie" nečistôt a baktérii na povrch pomocou oleja). Tiež je vhodné aby olej nebol príliš "ťažký", mastný, aby nezanechával zvyšky na pokožke, lebo tým potom utrpí tak komfort, ako aj účinnosť tohto spôsobu čistenia.

V Modrej púpave si špeciálne zakladáme na našich odličovacích a čistiacich olejoch. Ich receptúry sú starostlivo vyvinuté tak, aby spĺňali všetky požiadavky na dobrý čistiaci prípravok vrátane nedráždivého použitia v citlivom očnom okolí.

Náš prvý Odličovací a čistiaci olej (=Harmóniu) sme vytvorili ešte v roku 2015 a odvtedy žne zo všetkých strán samé pozitívne ohlasy. Je to náš top produkt s najvyšším počtom opakovaných nákupov. Svojou príjemnou, uvoľňujúcou vôňou je ideálny pre večerný relax a pohodu.
Neskôr sme pridali aj ďalší variant čistiaceho oleja (=Fantáziu), ktorého sladká, jemne pikantná vôňa prebúdza zmysly a priam nás nabáda vychutnávať si čaro prítomného okamihu.

  Odličovací olej Harmónia

 

Používateľky Harmónie a Fantázie nám píšu, že odličovanie a čistenie tváre pomocou týchto olejov je pre ne veľmi príjemným rituálom, čo nás naozaj teší, pretože to krásne korešponduje aj s našou filozofiou Nenáhlivej krásy :)

A teraz už – nech sa páči VIDEOPOSTUP – názorná ukážka toho, ako si čistiť pleť olejom v hlavnej úlohe s Eňou, ktorá je zároveň aj "mamou" oboch našich Odličovacích a čistiacich olejov.

 

Želáme vám krásne dni z Modrej púpavy!

Vaše Eva a Eňa.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár