Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Ako sa starať o pleť v lete? Stavte na Letný dovolenkový balíček.

29.06.2023 09:10

Horúce letné dni so sebou prinášajú čas na oddych, dovolenku či pobyt na mori. Leto je zároveň tým ročným obdobím, keď sa viac zameriavame na starostlivosť o našu pokožku. Slnko, teplo a aktivity počas horúcich letných dní si bezpochyby vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Ideálne s využitím prírodnej kozmetiky.

Hľadáte jednoduchú a efektívnu rutinu pre vašu pokožku? Letný dovolenkový balíček sa stane skvelým pomocníkom počas letných mesiacov. Poskytne vám všetko, čo vaša pleť potrebujete. S jeho pomocou vytvoríte minimalistickú, no o to viac efektívnu a dlhodobo udržateľnú starostlivosť o pleť.

letny_dovolenkovy_balicek

Letná starostlivosť v 4 krokoch

Základom starostlivosti o pleť a telo počas horúčav je jednoduchosť ukrytá v prírodných ingredienciách a dokonalá ochrana pred slnkom. V Modrej púpave veríme v prirodzenú krásu a zdravie. Preto sa snažíme vytvárať kozmetiku šetrnú nielen k vašej pokožke, ale aj k prírode.

Letný dovolenkový balíček prírodnej kozmetiky obsahuje 4 unikátne produkty, ktoré by na vašej letnej dovolenke rozhodne nemali chýbať:

  1. Harmanček – kvetinová voda
  2. Letný deň – olej do slnečného počasia
  3. Koriander a šalvia – prírodný deodorant
  4. Balans plus – pleťové sérum

hydrolat_harmancek

Kvetinová voda ako dokonalé osvieženie

Kvetinová voda Harmanček je vodný destilát (hydrolát) vyrobený z kvetov horského harmančeka. Práve táto zázračná bylinka má vynikajúce upokojujúce a regeneračné účinky na pokožku. Podporuje hojenie rán, stimuluje metabolizmus pokožky a oživuje tkanivo.⁠ Obsahuje tiež prírodné oleje a antioxidanty, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú a hydratovanú pleť.

Osviežujúca kvetinová voda by mala byť prvým krokom vo vašej letnej rutine. Vďaka nej bude vaša pokožka dostatočne hydratovaná a pružná. Dokonale navlhčí pleť a uľahčí naviazanie ďalších produktov. Je vhodná aj na použitie po opaľovaní alebo pobyte na slnku? Samozrejme, pretože harmanček sa perfektne postará o upokojenie a tonizáciu pleti.

olej_letny_den

Ochranný olej počas slnečných dní

Viete, aká je najčastejšia otázka v problematike opaľovania? Či rastlinné oleje a výťažky z rastlín dokážu ochrániť našu pokožku pred vplyvom slnečného žiarenia. Odpoveďou je nie, nedokážu, pretože nie sú schopné blokovať UV žiarenie. Ich úlohou je výživa, hydratácia, regenerácia a ochrana pokožky. Zabraňujú tak zápalom a podporujú prirodzenú obranyschopnosť pokožky.

Po navlhčení pokožky kvetinovou vodou Harmanček je ideálnym doplnkom v starostlivosti o vašu pokožku Letný deň – olej do slnečného počasia. Je vyrobený z prírodných zložiek s obsahom ochranných faktorov a mnohých vitamínov. Takýmito látkami sú napríklad karotenoidy, vitamín E, kyselinu hyalurónovú, flavonoidy a polyfenoly v rastlinných olejoch.  

Prírodný opaľovací olej je určený na ošetrenie tváre a celého tela pre všetky typy pleti. Môžete ho naniesť pred aj po opaľovaní, no nezabudnite na jeho opätovnú aplikáciu v pravidelných intervaloch počas dňa.

V Modrej púpave kladieme dôraz na opatrné a uvážené vystavenie slnečnému žiareniu. Aby ste si mohli užívať slnečné dni bez rizika pre vašu pokožku, rozhodne by ste nemali zabúdať na rešpektovanie všeobecných zásad zdravého opaľovania.

prirodny_dezodorant

Prírodný deodorant proti zápachu

Potenie je prirodzený jav, pomocou ktorého sa naše telo zbavuje toxínov a prirodzene ochladzuje. Deodorant by rozhodne nemal zabraňovať poteniu, len eliminovať zápach. Na tomto princípe funguje aj náš prírodný krémový deodorant bez obsahu hliníkových solí Koriander a šalvia.

Práve rastlinné oleje (kokosový a moringový) a sóda bikarbóna zabezpečujú jeho antibakteriálne účinky. K aktívnym látkam sa pridávajú aj vitamín E, včelí vosk a prírodné esenciálne oleje. Jemne bylinková vôňa prírodného deodorantu vám počas letnej dovolenky navodí dokonalý pocit pokoja a pohody.

serum_balns_plus

Pleťové sérum pre dokonalú regeneráciu

Po dlhšom pobyte na slnku je najdôležitejšie poskytnúť pokožke adekvátnu starostlivosť. Hľadáte prípravok na ošetrenie pokožky po opaľovaní? Už viac nemusíte. Osvedčením pomocníkom a prvou pomocou je pleťové sérum Balans plus.

Aktívne zložky v Balans plus poskytujú hydratáciu, upokojujú pokožku a obnovujú jej prirodzenú rovnováhu. Kombinácia prírodných zložiek pomáha pokožke zregenerovať sa po opaľovaní. Práve táto schopnosť prispieva aj k zlepšeniu stavu akné či vyrážok a pomáha predchádzať tvorbe nových pupienkov. Pleťové sérum je tak výnimočné pre jeho širokospektrálne využitie.

Jednou z hlavných zložiek tohto produktu je extrakt z kostihoja lekárskeho. Ako už samotný názov napovedá, naši predkovia túto bylinku používali pri liečbe zlomených kostí. Kostihoj sa však osvedčil aj vďaka jeho uzdravujúcim účinkom na rany.

Aké sú ďalšie z jeho benefitov?

  • prispieva k obnove a regenerácii pokožky
  • bojuje proti pigmentácii a nedokonalostiam
  • upokojuje suchú a podráždenú pokožku
  • regeneruje podráždenú a zapálenú pokožku

Túžite po ešte intenzívnejšom pocite osvieženia a upokojenia? Pred nanesením pleťového séra môžete opätovne použiť vyššie spomínanú kvetovú vodu Harmanček. Spolu

s pleťovým sérom Balans plus by určite mali byť súčasťou každej dovolenkovej výbavy. Vaša pleť bude po ich použití svieža, hydratovaná a revitalizovaná.

Ste pripravení začať svoju minimalistickú starostlivosť o pleť počas horúceho leta? So zvýhodneným Letným dovolenkovým balíčkom si zabezpečíte udržateľnú starostlivosť o pokožku v tej najjednoduchšej a najefektívnejšej podobe. Pretože využívanie kvalitných zložiek s dôrazom na prirodzenú účinnosť je základom zdravej a žiarivej pleti.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár