Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Naše tipy na voňavé kozmetické darčeky

09.12.2021 19:46

Čím obdarovať svojich najbližích? Keby sme mali tú možnosť, iste by sme neváhali nadeliť im štedrú porciu zdravia, radosti a pohody. To im však nevieme dať priamo, preto siahame po rôznych milých, prospešných či užitočných vecičkách, aby sme im tieto Dary s veľkým "D" dali aspoň symbolicky a sprostredkovane.

(Nielen) pre ženy sa na tento účel ideálne hodí poctivá, netoxická, voňavá kozmetika z darov prírody, ktorá zahŕňa nielen produkty samotné, ale aj príjemný čas venovaný sebe pri ich používaní. Toto krátke každodenné spomalenie – pár okamihov pohody – môže každej z nás pomôcť udržať si optimizmus a duševnú silu aj v najnáročnejších obdobiach.Balíček_kozmetika

Je doložené, že emočná pohoda je neodmysliteľnou súčasťou nášho zdravia a krásy. Špeciálne to platí aj v zmysle prepojenia medzi psychikou a pokožkou. ⁠Ak sme niekedy zažili dlhodobejší stres, zrejme sme si všimli, že sa nám to negatívne odrazilo na stave pleti (tú sú zhrnuté nepriaznivé dopady stresu na našu krásu).

Našťastie to však funguje obojsmerne! Nielenže stav našej psychiky pôsobí na našu krásu, ale aj naopak: vedomá a precítená starostlivosť o krásu, každodenné spomalenie, chvíľky sebarozmaznávania a sebalásky pri príjemnom kozmetickom rituále – to všetko blahodarne pôsobí na náš duševný stav.

Veríme, že aj naša kozmetika, ktorú s citom pre dary Prírody vyrábame, môže byť účinným prostriedkom pre udržiavanie tak krásy, ako aj psychickej pohody. Spolu s optimistickým farebným dizajnom a zrozumiteľnými návodmi, tipmi na rituály krásy, ktoré má každý výrobok uvedené na vnútornej strane rozkladacej krabičky⁠, je podľa nás mimoriadne vhodná ako darček pre všetky (a všetkých), ktorým chceme darovať niečo nad rámec bežnej všednosti.
Tipy pre krásu


S týmto zámerom vám teraz predstavíme tie najlepšie mienené tipy na darčekové kombinácie z našej prírodnej, s láskou ručne vyrábanej kozmetiky :)

Potešte sestru, najlepšiu kamarátku či milú kolegyňu

S týmito výrobkami určite nešliapnete vedľa. Okrem plnohodnotnej kozmetickej funkčnosti sú tiež pekné na pohľad, jemne voňavé a príjemne sa používajú.⁠ Darček pre dievča

  1. Očný balzam Sedem byliniek – náš top produkt ideálny nielen na omladenie, ale aj na ochranu jemnej pleti okolo očí (alernatívne môžete zvoliť aj našu poslednú novinku – očný krém Irisa).
  2. Peelingová masku Vitalia je ideálna na rozmaznávanie – má jemne ružovkastú farbu (z výťažku fialiek a čiernych ríbezlí), ľahko sa nanáša a neskutočne vonia.
  3. Dlhotrvácny hydratačný balzam na pery – máme tri originálne vôňe/chute: levanduľa, pomaranč-kokos a mäta v čokoláde.
  4. Ľahký levanduľový krém Inspiral s regeneračným slimačím mucínom pre všetky typy pleti (tento patrí medzi všeobecne obľúbené).⁠

Komplexné omladenie pre pleť aj vlasy

Doprajte svojej mame alebo starej mame (prípadne priateľke či manželke ;) intenzívnu starostlivosť o pokožku a vlasy, a to nielen zvonka, ale aj zvnútra. Sada na omladenie

  1. Omladzujúci krém Esenzia je výborný na prevenciu a potlačenie vrások, pigmentových škvŕn, ale aj na udržanie optimálnej hydratácie pleti.
  2. Nádherne voňavý pleťový olej Čarovná ruža je vhodný na večernú starostlivosť o pleť, alebo aj na luxusnú tvárovú masáž.
  3. Vlasová kúra Rozmarína účinne posilňuje vlasy a udržiava ich životný cyklus čo najdlhší (prevencia vypadávania); tiež podporuje zdravie vlasovej pokožky, čo je základ pre krásne vlasy.
  4. Výživový doplnok Juvenia s vegetariánskym komplexom účinných látok (kolagén, elastín, kyselina hyalurónová, keratín, omega kyseliny, vitamíny C, E... atď.) podporuje pružnosť pokožky a kvalitu vlasov (aj ich nový rast) zvnútra.

Starostlivosť o pleť v zime

Výborným vianočným darčekom môže byť aj sezóne prispôsobená starostlivosť. "Zimná nádielka" zahŕňa prírodnú kozmetiku, ktorá posiľňuje ochrannú kožnú bariéru, čím predchádza vysušovaniu a strate pružnosti. Darček pre ženu

  1. Pleťové maslo Natural kakao má univerzálne použitie – je vhodné ako zimný ochranný krém na tvár, na suché pery, na pokožku tela po sprche, ako nočný balzam na suchú pleť. Príjemne sladko vonia.
  2. Balzam Nechtík je hutný zimný krém na ruky, ktorý chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi, aj pred vysušovaním. Nechtíkový výťažok v ňom pôsobí extra hojivo, regeneračne a upokojujúco.
  3. Ružový olej je plný antioxidantov a zabezpečí zrelšej či suchšej pleti naozaj dobrú kondíciu; môže sa používať namiesto denného i nočného krému.
  4. A ešte raz výborný – už vyššie spomínaný – omladzujúci krém Esenzia.

Darček pre (budúce) mamičky

Ak chcete obdarovať mamičku s malými deťmi alebo budúcu mamičku, máme tu horúce tipy aj pre vás.
darček pre mamičky

  1. Vyššie spomínané maslo Natural kakao je tiež výborne tolerované aj veľmi citlivou pleťou, vrátane bábätkovskej a detskej, pretože ho tvoria 2 najjemnejšie prírodné suroviny: kakaové maslo a marhuľový olej. A deti ho milujú kvôli čokoládovej vôni s jemným nádychom marcipánu. Maslo je tiež účinnou prevenciou strií v tehotenstve.
  2. Jemný, no pritom výživný je aj čistý Marhuľový olej, ktorý pôsobí na pokožku protizápalovo, regeneračne a hydratačne. Výborne sa vstrebáva a tiež je veľmi univerzálny: od každodennej starostlivosti o pokožku tváre a tela (u dospelých aj detí), cez olejové čistenie pleti, zábaly vlasov či rúk, a tiež ako masážny olej.
  3. Podobnú službu mamičke a dieťaťku urobí aj detský olej Neha (s NEchtíkom a HArmančekom), ktorý navyše ešte aj veľmi príjemne vonia (má aj špeciálny test pre používanie už od novorodeneckého veku). Toto je doslova "celorodinný" olej, pretože ho veľmi radi používajú nielen mamičky, ale aj oteckovia.

Vianočný darček pre mužov

Aj pre pánov môže byť naša kozmetika originálnym, a zároveň užitočným darčekom. ⁠Pre hrubšiu a mastnejšiu mužskú pleť je napríklad veľmi vhodné zaradiť do rutiny jemný peeling spojený s maskou. Už aj tento jeden jediný krok (opakovaný 2-3krát do týždňa) môže priniesť prekvapivé zlepšenie pleti s minimálnym úsilím!
Kozmetický balíček_unisex

  1. Pánsky peeling s maskou (2v1) Exfolio pokožku prejasní a prečistí; pravidelné používanie bráni zarastaniu chĺpkov na tvári, predchádza vzniku zápalov a zjednotí jej farebný tón.
  2. "Slimačí" krém Inspiral Harmanček páni určite ocenia pre jeho ľahkosť a dobrú vstrebateľnosť, ako aj jemnú akoby "tabakovú" vôňu.; zároveň potláča zápaly, regeneruje rôzne poškodenia a predchádza starnutiu predčasnému pleti.
  3. Kozmetický olej Grassia s CBD (prípadne olej Problematická pleť). Obidva tieto výrobky sú upokojujúce, hojivé, sťahujú zápaly a celkovo dostávajú pokožku do dobrého stavu. Či už je viac ohrozená ekzémom, akné, alebo krátkodobým podráždením po holení. Vyskúšajte a – porovnajte, komu ktorý „sadne“ lepšie
  4. Olej na bradu a fúzy Pestujúci olej prispievajúci k dobrej kondícii fúzov a brady. Vyživuje a regeneruje tvárovú pokožku, podporuje rast zdravého vlasu. Pomáha predchádzať svrbeniu, šupinkám, či prípadným zápalom na pleti pod tvárovým porastom. Olej príjemne vonia mužom aj ich polovičkám.
  5. Sprejový deodorant Céder a borievka je čistý komfort – bezdotykový, nemastný, výborný aj ako príručný pomocník kdekoľvek so sebou. ⁠Jeho vôňa je jemná a ľahká – len taký decentný obláčik cédra a borievky doplnených o štipku grepu.

Kozmetická kolekcia v zimnej svetlomodrej

Možno by ste chceli darovať výrobky evokujúce (aspoň na pohľad) zimný pokoj a čistotu. Tak si vyberte z našej “vlajkovej” azúrovej kolekcie. Tá zahŕňa výrobky, ktoré sú určené na každodennú starostlivosť o pleť a telo, naprieč všetkými typmi pleti.
starostlivosť o pleť


Nájdete v nej voňavé kvetinové oleje (jazmín, levanduľa, neroli), peelingovú masku, bylinkové balzamy na ruky a nohy, kultový očný balzam Sedem byliniek aj úplne nový očný krém s kosatcom a kofeínom Irisa.
Naše balzamy - okrem rastlinných olejov a extraktov - obsahujú tiež ako jednu z dôležitých zložiek panenský včelí vosk. Ide o vysoko účinný biokomplex, ktorý má prirodzene antibakteriálne vlastnosti, a tak chráni pokožku pred rôznymi škodlivými vplyvmi.
Ďalšou významnou vlastnosťou včelieho vosku je, že citeľne pomáha proti vysušovaniu a praskaniu pleti, pretože jednak viaže vlhkosť, a jednak vytvára na pokožke jemný nekomedogénny film. Práve preto má špeciálny význam v takých prípravkoch, ktoré sú určené pre namáhanú pokožku (napríklad rúk a nôh) ohrozenú vysušovaním, alebo tiež veľmi jemnú a tenkú pokožku (napríklad očného okolia).

 

Masážne kamene Gua-sha pre vyšší level rituálov krásy

Čo sa skráva v peknej, dizajnovej ružovej krabičke? Je tam zamatové vrecúško, ktoré chráni pred rozbitím malú, ale (pri pravidelnom používaní) veľmi účinnú pomôcku pravidelných rituálov krásy. Je to masážny kameň Gua-sha z ruženínu, ktorý je hladký a príjemný na dotyk. Tieto krásne masážne kamene, najmä ich hrebeňová strana, výborne slúžia (okrem iného) na aj na podporenie prestupnosti aktívnych látok z kozmetických prípravkov do pokožky.

Guasha_ruženín

Náš vlastný dizajn kameňa zohľadňuje prirodzenú anatómiu a fyziológiu tváre, a tak zvyšuje efektivitu jeho používania.
Masáž pomocou tohto špeciálneho kameňa napomáha prúdeniu lymfy, čím urýchľuje odplavovanie toxínov a predchádza tak zápalom a opuchom. Tiež uvoľňuje svalové napätie v tvári, pomáha spevňovať kontúry a predchádzať vráskam. Ruženín sa tiež tradične považuje za symbol lásky a sebalásky.

 

No a ku všetkým darčekom vám navyše priložíme aj milú pripomienku zo sféry Nenáhlivej krásy – citát, ktorý svojho čitateľa povznesie na duchu.

Citát o kráse_kartička

Ak chcete, môžete si aj vybrať jeho znenie z nasledujúcich:

"Starostlivosť o seba nie je sebectvo. Je to opatrovanie daru, ktorý máme."

"Tvoj jediný úsmev zvýši krásu celého vesmíru."

"Krása nemá dôvody. Jednoducho je."

"Krása je to, ako sa cítiš vo vnútri a čo sa odráža v tvojich očiach."

"Veci sú krásne, ak ich máme radi."

"Krása je večná reč, ktorá v sebe zjednocuje všetky ľudské jazyky."

"Kto miluje prírodu, nachádza krásu všade."

Obdarovaná osôbka tak dostane nielen samotný produkt, ale aj kus pozitívneho posolstva Nenáhlivej krásy.

Želáme vám krásny predsviatočný čas plný radostnej pohody!
Vaše Eva a Eňa.

 

 

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár