Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Krédo Nenáhlivej krásy (Slow Beauty)

07.10.2018 19:39

Určite ste si všimli, že Modrá púpava nie je len udržateľná prírodná kozmetika, ale že sa s vami snažíme zdieľať aj našu filozofiu Nenáhlivej krásy. A nie je to len samoúčelné filozofovanie - tieto dve veci sú podľa nás úzko prepojené a spolu prirodzene vedú k ozajstnej a jedinečnej ženskej kráse. "Slow Beauty" je najmä pozorný prístup k sebe samému, ktorý vyžaduje, no zároveň aj vytvára vnútornú harmóniu.


Životný štýl Nenáhlivej krásy


Filozofia nenáhlenia sa v starostlivosti o pleť, telo, či vlasy, teda v oblasti celkovej starostlivosti o krásu, nás učí používať kozmetiku vedomým spôsobom. Vedie nás k tomu, aby sme sa zamýšľali nad jej zložením, spôsobom výroby, ale aj dopadom na okolitý svet. A dokonca i nad jej príbehom :) Vyzdvihuje prirodzenosť a sebaakceptáciu spojenú s láskyplnou starostlivosťou o seba.

To si vyžaduje individuálne spomalenie napriek všetkej tej víriacej hektike vonkajšieho sveta. Pretože stres či chronickú únavu nedokáže zakryť ani ten najlepší make-up. Nenáhlivá krása je o vnútornej pohode! Doprajme si dostatok času, cíťme sa dobre vo svojej koži a rozmaznávajme sa bez výčitiek. Aj vonkajšie výsledky sú potom prirodzenejšie a trvalejšie - sme to jednoducho my vo svojej plnej kráse :)

slow beauty

 

Pre lepšie zachytenie podstaty Nenáhlivej krásy sme sa ju pokúsili sformulovať do podoby kréda, teda jednoduchých princípov, ktoré uznávame a ktorými sa riadime. Toto krédo nie je uzavreté - chceme ho (možno aj na základe vašich podnetov) postupne dolaďovať a dopĺňať.

 

Krédo Nenáhlivej krásy

  1. Príroda a prirodzenosť. Prírodnou cestou k prirodzenej kráse a sebaúcte. Nebuďme posadnuté „dokonalosťou“ za každú cenu, radšej majme zdravý rešpekt k svojmu prirodzenému ja. Najlepšie nám pri tom pomáhajú prírodné látky vo svoje prirodzenej podobe (organické, neupravované).

  2. Pomaly ďalej zájdeš. Príroda sa neponáhľa. Práca s rastlinami a bylinkami si tiež vyžaduje čas (rast, zber, triedenie, lisovanie, destilácia, extrakcia...). Výroba prírodných prípravkov pre krásu je precízny, neunáhlený proces.

  3. Menej je viac. Vedome sa zamerajme na znižovanie konzumu. Namiesto rýchleho použitia si výrobky užívajme! Buďme prítomní tu a teraz, vážme si príjemné každodenné maličkosti. Obsedantné nakupovanie a skúšanie je len náplasťou na vnútornú prázdnotu!

  4. Darujme si čas. Každý deň si venujme pár nerušených okamihov. Krása je dôležitá, no ešte dôležitejšia je pohoda. Stres a nespokojnosť nedokáže úplne zakryť ani ten najlepší make-up. Starajme sa o seba radostným a vnímavým spôsobom. Darujme si lásku, a získajme tak viac lásky aj zvonka. Žena musí byť milovaná, aby bola krásna ;)

  5. Rešpekt voči druhým. Nehľaďme len na seba na úkor iných. Cieľom je ohľaduplné vychutnávanie, ktoré si môžeme dopriať bez výčitiek. Rešpektujme nielen seba, ale aj druhých, či už sú to ľudia, zvieratá, alebo životné prostredie. Aj výroba vecí, ktoré používame nech je etická, ekologická a transparentná.

  6. Krása vnútri i navonok. Láskyplná starostlivosť o krásu nám prináša dobrý pocit. Ten vyžaruje na povrch a našu krásu ešte umocňuje. Zároveň je najlepším východiskom k tomu byť tou najlepšou verziou samého seba: príjemným, ohľaduplným, krásnym človekom. Takto máme my ženy jedinečnú možnosť robiť tento svet krajším, pokojnejším, láskyplnejším :)

 

Samotné slovíčko „SLOW“ je v angličtine celkom výstižným akronymom. Ide o začiatočné písmená týchto charakteristík:

S - Sustainable = udržateľný

L - Local = lokálny

O - Organic = organický, prírodný

W - Whole = celistvý, holistický

 

Tak čo, pridáte sa k nám do klubu nenáhlivej krásy? ;)

Vaše Eva a Eňa.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Alexa, 26.06.2022 22:10

Ahoojte :) skvely clanok! taky nenasilny, jemne popisany :) paci sa mi to vysvetlenie slow beauty.. v https://www.krasaastyl.sk/ sa taktiez snazime zeny informovat na rozne temy :) skuste pozrieť a dať feedback ďakujem

Modrá púpava Modrá púpava, 27.06.2022 12:39

Ďakujeme! Pozrieme :)


Pridať komentár