Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Keď priletí bocian: čisto prírodná detská kozmetika

18.10.2016 20:36

Kým dáme do ponuky pripravované detské vecičky (detský olej a detské mydlo), máme pre vás dva recepty na domácu výrobu prípravkov pre tých úplne najmenších. Tiež dávame do pozornosti naše aktuálne výrobky vhodné pre mamičky a deti: Maminu - hojivý bazam na bradavky, maslo Natural kakao (vhodné ako prevencia vzniku strií, aj ako výživný detský krém), Jemný olej (a tiež veľmi dobrý pre deti je aj čistý Marhuľový olej).

 

Návod na prípravu detského zásypu

Napriek tomu, že sa dnes na tento účel skôr propagujú mastičky, je medzi mamičkami stále obľúbený detský púder, resp. zásyp na zadoček, či na rozkošné bábätkovské kožné záhyby. Pri opatrnej manipulácii (aby sa púder nedostal do nošteka dieťatka a ono ho nevdýchlo) nemá oproti mastičkám žiadnu zjavnú nevýhodu, treba však veľkú pozornosť prikladať jeho zloženiu (viaceré komerčne ponúkané detské púdre obsahujú totiž naozaj diskutabilné zložky, ako napríklad mastenec).

Bezpečné sú púdre na báze kukuričného škrobu a ak si taký vyrobíte doma, viete úplne presne, aké zložky obsahuje.

detsky-zasyp

 

Jeho výroba vôbec nie je zložitá.

Potrebujete: 3 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 5 kvapiek propolisovej tinktúry, 2 kvapky Levanduľového esenciálneho oleja (vhodný je aj harmančekový) a fľaštičku s rozprašovačom.

Postup: Rovnomerne preosejte kukuričný škrob na širokú rovnú tácku. Zmiešajte propolisovú tinktúru a esenciálny olej a nalejte do fľaštičky s jemným rozprašovačom. Túto zmes nastriekajte na kukuričný škrob, pričom dávajte pozor, aby ste striekali rovnomerne a púder príliš nenavlhol, čo by mohlo spôsobiť hrčky. Púder nechajte vyschnúť, a potom ho dajte do čistej dózy od telového púdru, alebo do čistej koreničky. Spotrebujte do 6 mesiacov.

 

Návod na protikolikový masážny olej

Aj tento užitočný "prdíkový" masážny olejček na bruško si vyrobíte ľahko. 

esenciálne-oleje-pre-deti

 


Potrebujete: 30 ml (2 polievkové lyžice) kokosového oleja, 3 kvapky Feniklového esenciálneho oleja, 1 kvapku Mätového esenciálneho oleja.

Postup: Roztopte kokosový olej vo vodnom kúpeli (v miske vloženej do hrnca s variacou sa vodou). Keď olej trošku vychladne pridajte esenciálne oleje a dobre premiešajte. Skladujte v sterilizovanom sklenenom pohári s tesným uzáverom a spotrebujte do 6 mesiacov.


kokosovy-olej

matovy-esencialy-olej

 

Želáme vám veľa radosti zo svojich detí!

Vaše Eva a Eňa.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár