Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Prírodná hydratácia pleti – tajomstvo udržateľnej krásy

05.10.2023 12:24

Jedným z hlavných faktorov, ktoré ovplyvňujú stav našej pleti, je počasie. Teplotné zmeny, vlhkosť vzduchu a iné poveternostné podmienky môžu mať výrazný vplyv na jej hydratáciu. V momente, keď pokožka začne strácať vlhkosť, dochádza k narušeniu kožnej bariéry a zvyšuje sa jej citlivosť a stáva sa suchou a podráždenou.

Ako teda pleť udržať v optimálnom stave? V prvom rade je dôležité poznať niekoľko jednoduchých krokov a vhodných produktov, ktoré nám pomôžu s hydratáciou pleti.

Letny_den_bazen

HYDRATÁCIA Z VNÚTRA

Ste pripravení na kúpu nových produktov? Na chvíľu sa ešte zastavte a skúste sa zamyslieť nad niekoľkými faktormi, ktoré ovplyvňujú stav vašej pleti. Áno, máme na mysli hydratáciou zvnútra.

Dodržiavanie pitného režimu

Základom zdravej pleti je dostatočný príjem tekutín, najmä čistej vody. Pitný režim by mal byť bezpochyby nedeliteľnou súčasťou vášho každodenného života. Odporúčania vo všeobecnosti hovoria o pití minimálne 8 pohárov vody denne. Všetko ale závislosti od vášho veku, aktivity a teploty okolia.

Zdravá strava ako základ životosprávy

Ďalším rozhodujúcim faktorom je naša životospráva. Verte či nie, krásnu a zdravú pleť dosiahnete aj pomocou zdravej a vyváženej stravy. Snažte sa preto konzumovať dostatok ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vodu a vitamíny prospešné pre pokožku. Aj takýto nenápadný zvyk môže výrazne prispieť k zachovaniu jej hydratácie.

Doprajte oddych telu aj duši

No a do tretice je to aj dostatočný spánok, pravidelný pohyb a eliminácia stresu. Práve spánok a hodiny odpočinku umožňujú pleti regenerovať sa. Pravidelné cvičenie zase nemusí znamenať hodinové kardio. Úplne postačí aj 30 minútová prechádzka mestom či prírodou. Jedným z najťažšie ovplyvniteľných faktorov je však stres. Regulovať ho môžete správnym dýchaním či meditáciou. Akonáhle je náš organizmus v rovnováhe, odrazí sa to aj na pleti.

Esenzia_v_dlaniach

VONKAJŠIA HYDRATÁCIA 

V našej starostlivosti o pleť preferujeme prírodné produktyprincípy udržateľnej krásy. Preto sa neustále vzdelávame, aby sme vedeli, ako naše produkty fungujú a z akých ingrediencií sa skladajú. Vieme, že okamžitý pleťový zázrak neexistuje. Na vytvorenie akéhokoľvek návyku a dosiahnutie akéhokoľvek cieľa potrebujeme hlavne dôslednosť, trpezlivosť a predovšetkým čas. Len tak dosiahneme udržateľné a dlhodobé výsledky.

Ako by teda jesenná starostlivosť o pleť mala vyzerať a ktoré produkty by v nej rozhodne nemali chýbať?

Kyselina hyalurónová je základ

Základom krásnej hydratovanej pleti je všeobecne známy pomocník – kyselina hyalurónová. Práve túto látku obsahuje aj naša Anti-age intenzívna pleťová kúra známa svojimi perfektnými hydratačnými vlastnosťami. Hyalurónka pomáha zadržiavať vlhkosť pokožky, čím ju udržiava hydratovanú a pružnú. Obsahuje 12 aktívnych rastlinných zložiek, ktoré hydratujú, regenerujú, vyhladia a tonizujú zrelú a unavenú pleť.

Táto kúra s unikátnym zložením je skvelým spôsobom, ako bojovať proti dehydratácii pleti. Stimuluje tvorbu kolagénu a stáva sa tak „prvou pomocou“ proti príznakom starnutia a unavenej pleti z leta a jesennej únavy.

kúra_antiage

Prejdite na hustejší hydratačný krém

Ostal vám po lete náš mimoriadne populárny produkt Letný deň? Aj keď to tak podľa názvu nevyzerá, pokojne ho používajte aj počas jesene. Tento olej do slnečného počasia môže byť výborným prostriedkom na udržanie hydratovanej pleti aj po sezóne. Veď slnečných dní máme pred sebou ešte dosť. Takto využijete všetky aktuálne produkty vo vašej beauty výbave a prispejete k udržateľnej kráse aj životnému prostrediu.

Ak ale predsa len potrebujete starostlivosť pre maximálnu hydratáciu, stávkou na istotu je Esenzia. Omladzujúci pleťový krém je navrhnutý tak, aby podporoval prirodzenú hydratáciu pleti. Obsahuje účinné látky, ktoré pomáhajú obnoviť a hydratovať pokožku, čím zlepšujú jej textúru a vzhľad. Možno vám po lete pribudlo niekoľko tmavých pigmentových škvŕn, s ktorými si ale tento produkt poradí.

Esenzia obsahuje komplex antioxidantov, vrátane astaxantínu a vitamínu E. Tie pleť efektívne uchránia pred vplyvmi vonkajšieho prostredia. Omladzujúci krém nezanecháva pocit mastnoty a vytvára komfortný pocit dokonale hydratovanej pleti. Pre ešte viac hydratácie odporúčame do krému primiešať niektorý z našich pleťových olejov.

Pre extrémne suchú pleť odporúčame naše Inspiral pleťové krémy so slimačím sekrétom:

Esenzia_otvorena

Supercitlivú pleť hydratujte kolagénom

Vedeli ste, že kolagén je pomáha udržiavať hydratovanú pokožku? Obsahuje vysoké hladiny aminokyseliny hydroxyprolín, ktorá zvyšuje úroveň vlhkosti a vyhladenia pokožky. Preto by nemal chýbať v žiadnej skincare rutine.

Juvenia – vegetariánsky kolagén s rakytníkom je preto vynikajúcou voľbou pre hydratáciu pleti. Nie je len mimoriadne účinný, no vycibrili sme i jeho ekologický aspekt. Vyrábame ho v Európe z odpadu z vaječných škrupín. Jeho zloženie sme obohatili o plody a semená rakytníka rešetliakového s vysokým obsahom vitamínu C. Podporuje tak tvorbu vlastného a biologickú dostupnosť prijatého kolagénu.

Juvenia výživový doplnok je vhodný nielen ako starostlivosť o pleť, ale aj o celé telo. Pomôže so suchými lakťami a predkoleniami a podporí najmä hydratáciu zvnútra.

kolagen_juvenia

Používanie vhodných produktov pre hydratáciu pleti vám zaručí krásnu a zdravú pleť. No je iba doplnkom k vašej hydratácii zvnútra. Pamätajte na to, že tým najdôležitejším je vytvorenie rovnováhy medzi vonkajškom a vnútorným prostredím.

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár