Blog

Inšpirácie Nenáhlivej krásy


Prírodná kozmetika, tipy pre krásu, Slow Beauty
Blog Modrá púpava ©


Rozmarínový olej na rast vlasov? Zabráňte vypadávaniu vlasov a zlepšite ich kvalitu!

27.01.2023 13:14

Trápi vás vypadávanie vlasov?

Máte problémy s vypadávaním vlasov? Vlasy vám nerastú tak ako by mali a tak ako by ste chceli? Máte slabé, namáhané vlasy a chcete zlepšiť ich kvalitu? Aj toto sú otázky, ktoré si kladieme, keď si umývame, či češeme vlasy alebo sa pozeráme do zrkadla a nie sme spokojní. Rast vlasov, ich kvalita či vypadávanie vlasov sú časté problémy, ktoré trápia množstvo žien či mužov. Určite ste sa už aj vy stretli s produktami na rast vlasov: rôzne séra, šampóny či ďalšie prípravky, s ktorými ste neboli spokojní.

Na rast vlasov a zlepšenie ich kvality však máme pre vás skvelý a účinný tip! Na podporu rastu vašich vlasov a zlepšeniu ich kvality môžete použiť rozmarínový olej. Vedeli ste o tom? Počuli ste už o rozmarínovom oleji na vlasy? Ak ešte nie, povieme vám viac!

vlasy na vankusi

Poznáte rozmarínový olej a všetky jeho benefity pre zdravie a rast vašich vlasov?

Rozmarínový olej je prírodný zázrak, ktorý môže dodať vašim vlasom život, vitalitu a kvalitu. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Podporuje rast vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu. Používanie rozmarínového oleja na vlasovú pokožku zlepšuje jej zdravie následne vlasy posilňuje a zlepšuje ich pružnosť. Rozmarínový olej je tou správnou voľbou pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o prírodnú starostlivosť o vlasy a chcú sa vyhnúť syntetickým zložkám v starostlivosti o seba a svoje vlasy.

Olej sa vyrába z listov rozmarínu pomocou parnej destilácie, vďaka ktorej sa do výsledného oleja uvoľnia cenné látky z rastliny ako napríklad účinné antioxidanty kyselina karnosová a karnosol.

rozmarin rastlina

Rozmarínový olej sa vďaka svojim antioxidačným a antimikrobiálnym vlastnostiam používa v kozmetike aj aromaterapii. Rozmarín stimuluje krvný obeh, a preto sa často používa v prípravkoch na zrelú pleť alebo v prípravkoch na starostlivosť proti celulitíde, kde je určený na stimuláciu krvného obehu a podporu metabolizmu pokožky. Štúdie ukazujú, že antioxidačné účinky extraktu z rozmarínu prevyšujú účinky α-tokoferolov a kyseliny askorbovej. Používa sa preto v kozmetike, aj v potravinárskom priemysle ako antioxidant.

Podpora rastu vlasov pomocou rozmarínového oleja!

Pravidelné používanie rozmarínového oleja prináša množstvo benefitov pre vašu krásu. Môže podporovať rast vlasov, zlepšiť ich kvalitu, obmedziť vypadávanie vlasov, dokonca zmierniť bolesti hlavy a zlepšiť pamäť. Ak hľadáte prírodný spôsob ako zlepšiť svoje zdravie a krásu, rozmarínový olej je tou správnou voľbou. S jeho silnými antioxidačnými vlastnosťami a prírodným pôvodom je ideálnym produktom pre všetkých milovníkov prírodnej kozmetiky.

Používanie rozmarínového oleja na vlasy môže posilniť korienky vašich vlasov, čím im poskytuje väčšiu podporu pre rast, môže pomôcť zlepšiť krvný obeh v pokožke hlavy, čo umožňuje vlasom dostávať viac živín.

Je skvelým pomocníkom pri zmiernení vypadávania vlasov. Pri pravidelnom nanášaní olej posilní vlasové korienky a zlepší krvný obeh, vaše vlasy sú tak silnejšie a zdravšie.

esencialny olej rozmarin

Kľúčom k podpore rastu vlasov rozmarínovým olejom je jeho pravidelné používanie. Aplikujte olej na vlasovú pokožku a masírujte minimálne 5 minút. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, potom umyte vlasy tak ako ste zvyknutí.

Pravidelné používanie rozmarínového oleja na vlasy môže tiež pomôcť zlepšiť celkovú kvalitu vlasov, dodá im lesk a pružnosť. Ak sa snažíte podporiť rast vlasov a zlepšiť ich kvalitu, rozmarínový olej by sa mal stať súčasťou vašej vlasovej starostlivosti.

Bezpečné použitie oleja

Pri jeho používaní je ale dôležité prijať opatrenia na zabezpečenie bezpečnosti.

Rozmarínový esenciálny olej sa nikdy nepoužíva nezriedený priamo na pokožku. Koncentrovaný a nezriedený olej môže spôsobiť nepríjemné a bolestivé podráždenie pokožky. Jedným z hlavných bezpečnostných opatrení je vyhýbanie sa kontaktu s očami. Ak sa rozmarínový olej dostane do očí, môže to spôsobiť podráždenie a bolestivosť až poškodenie zraku. Preto manipulácia s týmto olejom patrí do rúk aromaterapeuta alebo iného skúseného používateľa.

Ďalším veľmi dôležitým krokom je skúška či nie ste alergickí. Predtým ako začnete používať rozmarínový olej na vlasy, sa odporúča aplikovať malé množstvo na zápästie a pozorovať prípadné alergické reakcie počas 24 hodín. Ak sa vyskytnú nežiaduce reakcie, je lepšie vyhnúť sa jeho používaniu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s používaním esenciálnych olejov je ideálne si zadovážiť produkt, ktorý je už pripravený na použitie. Napríklad náš olej s rozmarínom Rozmarína.

Náš produkt obsahuje vysoko kvalitný rozmarínový olej v správnej koncentrácii pre použitie na vlasy a pokožku. Jeho receptúra je vytvorená podľa štúdie publikovanej v časopise JAMA Dermatology. (https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/fullarticle/189618)

priprava oleja na vlasy

Táto štúdia potvrdzuje účinnosť rozmarínového oleja pri podpore rastu vlasov a zlepšení kvality vlasov.

Naša kombinácia rozmarínového oleja a ďalších prírodných zložiek bola navrhnutá tak, aby poskytovala maximálnu účinnosť pri podpore rastu vlasov a zlepšení ich kvality. Pravidelným používaním našej Rozmaríny so správnou koncentráciou  rozmarínového oleja si môžete byť istí, že vaše vlasy budú rásť silnejšie a zdravšie.

Rozmarína na vlasy

Naša receptúra je bezpečná na používanie a vhodná pre všetky typy vlasov. Vyskúšajte našu Rozmarínu a uvidíte sami ako sa vaše vlasy zmenia na silnejšie a zdravšie.

Rozmarínu kúpite tu.

Máte otázky alebo potrebujete poradiť? Neváhajte sa na nás obrátiť, zodpovieme vám všetky otázky!

 

© Modrá púpava. Obsah je chránený autorským zákonom a nie je možné ho kopírovať bez súhlasu autorov.

Komentáre


Článok zatiaľ nemá žiadne komentáre.


Pridať komentár